donderdag 16 maart 2017

Kokosnoot

Mason vertelde afgelopen week dat hij kokosnoten gezien had op vakantie op Aruba. Ze groeiden hoog in de boom. Vandaag hadden we kokosnoten in de klas.
Er kwamen meteen een paar vragen bij de kinderen op, bijv.:
- Wat zit er in een kokosnoot?
Onze ontdekkingen: Als je de kokosnoot schudt, hoor je dat het klotst. Er zit dus iets van sap in.


- Hoe kunnen we die kokosnoot open maken?
Onze ontdekkingen: Als eerst werd en gezegd dat hij met een mes open gemaakt zou kunnen worden. Toen we dat probeerden, lukte dat niet. Toen werd er gezegd met je hoofd. Ook dit bleek een beetje pijnlijk en lukte niet. Vervolgens kwam iemand op het idee om hem op de grond te gooien. Wel zou het sap dan door de klas vliegen. Als laatste optie kwam iemand met een hamer. Dit bleek, als je deze samen met een priem gebruikt, de beste oplossing te zijn. Er zitten 3 plekjes op de kokosnoot, die dan eenvoudig open te maken zijn. Het sap konden we zo opdrinken met een rietje. Nu kon er wat harder geslagen worden op de kokosnoot en kwamen er barsten in en brak hij uit eindelijk.


- Is het sap uit een kokosnoot wit?
Onze ontdekkingen: Sap uit de kokosnoot is niet wit, maar een beetje net als water, maar je kunt er niet echt doorheen kijken. Het binnenste van de kokosnoot is wel wit. Sommigen vonden het lekker, anderen niet echt.


 

 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten